Αγροτικές…παραδόσεις

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
566

Συνέχεια στην παράδοση των αγροτικών κινητοποιήσεων κάθε Φλεβάρη

Νέος γύρος κινητοποιήσεων αναμένεται από τον αγροτικό κόσμο της χώρας, μετά τη χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Στη διάρκεια της μέρας, σε μια προσπάθεια να αποτιμηθούν η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, όπως και όλες οι προηγούμενες κινητοποιήσεις, θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις, αποφασίζοντας τις επόμενές τους κινήσεις.

Ο χάρτης των «μπλόκων»

Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των αγροτών στα «Πράσινα Φανάρια». Αν και δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποχωρήσεις αγροτών από το σημείο.

Αγρότες στον κόμβο των Σφαγείων, στα Βασιλικά, τηρούν για σήμερα στάση αναμονής, ενώ ακριβώς το ίδιο πράττουν και οι συνάδελφοί τους στο μπλόκο των Μουδανίων.

Στην Πέλλα, οι αγρότες πρόκειται να έχουν συνάντηση αργά το απόγευμα προκειμένου να ανασυνταχθούν και να κινηθούν δυναμικά στις επόμενες ημέρες. Παραμένουν και τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία, τα οποία και ενισχύονται.

Ησυχία επικρατεί στο μπλόκο της Κουλούρας στην Ημαθία και το απόγευμα θα γίνει νέα γενική συνέλευση. Στις Σέρρες, μερίδα αγροτών τηρεί στάση αναμονής και εντός της ημέρας πρόκειται να καθορίσει τη μορφή κινητοποιήσεων στις επόμενες ημέρες, ενώ αυτοί της Μαυροθάλασσας βρίσκονται καθ’ οδόν προς τον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, όπου και πρόκειται να προβούν σε συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος.

Παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Χρυσούπολης, στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας-Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα του Δήμου Καβάλας, ενώ στον Έβρο εντοπίζονται σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.

Στη Θεσσαλία και στη Βοιωτία, οι αγρότες πρόκειται να συναντηθούν αργά το μεσημέρι προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός