Έχουν περάσει 1700 χρόνια από το διάταγμα των Μεδιολάνων

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
351

“Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποπροσανατολίσει τον λαό από την πραγματική διάσταση του ευρωπαϊκού ζητήματος”

«Είναι χαμηλού επιπέδου αυτού του είδους η αντιπαράθεση. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κοινωνία. Αυτού του είδους η αντιπαράθεση ότι οι μεν αγαπούν ή εκτιμούν τους τρομοκράτες, οι δε τους φασίστες, ή ο ένας είναι άθρησκος κι ο άλλος θρησκευόμενος, δεν βοηθάει και ιδιαίτερα δεν βοηθάει την κυβέρνηση. Όλα αυτά βέβαια έχοντας υπόψη ότι έχουνε περάσει 1700 χρόνια από το διάταγμα των Μεδιολάνων περί ανεξιθρησκίας» ανέφερε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφορικά με τη διαμάχη των θρησκευτικών πιστεύω των πολιτικών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Αναφορικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, «το πρώτο Μνημόνιο που υπογράψαμε είναι η Συνθήκη του Μάαστριχτ. Το ΚΚΕ την καταψήφισε γιατί πίστευε σε έναν άλλο δρόμο. Τα υπόλοιπα όμως κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΛΑΝ και ο τότε Συνασπισμός την ψήφισαν στη Βουλή. Και σήμερα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι αν δεν έχουμε Μνημόνιο, δεν έχουμε και δεσμεύσεις. Και δεν λέει στον ελληνικό λαό ότι η πραγματικότητα είναι ότι και χωρίς Μνημόνιο –που στόχος της Κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει τρίτο μνημόνιο– υπάρχουν οι δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ» περιέγραψε ο κ. Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι «η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποπροσανατολίσει τον λαό από την πραγματική διάσταση του ευρωπαϊκού ζητήματος. Εάν μάθουν οι Έλληνες πολίτες τι πιστεύουν τα κόμματα που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τότε θα βγάλουμε μόνιμα συμπεράσματα».

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε να υπάρξει ανάγκη μέριμνας για τους ανέργους, καταλήγοντας: «είναι προφανές ότι όταν πολλαπλασιάζεται η ανεργία, τέτοια φαινόμενα όπως η αύξηση των αστέγων, επεκτείνονται. Η ανεργία είναι διαλυτική για την κοινωνία μας. Άρα ο βασικός στόχος της Κυβέρνησης πρέπει να είναι η αντιμετώπισή της. Εκεί πρέπει να στοχεύσει το πρωτογενές πλεόνασμα. Οτιδήποτε μπορεί να κερδίσει η ελληνική οικονομία να πάει σε αυτό το πεδίο, και δεύτερον στην καθολική περίθαλψη για τους ανέργους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να καλύψουν εισφορές σε ταμεία, βρίσκονται σε δεινή κατάσταση και οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο. Πρέπει για όλους αυτούς να υπάρχει καθολική περίθαλψη».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού