Ένα «Ευχαριστώ» στον Νίκο Κοτζιά

Ως «διπλωματική επιτυχία της Ελλάδος» χαρακτηρίζει την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας ότι «ήταν λάθος της κυβέρνησής του η αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας», η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής με επιστολή της προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για το θέμα της ΠΓΔΜ. «Η έντιμη στάση του Σέρβου ομολόγου σας αποτελεί μία καλή στιγμή για την ελληνική διπλωματία και εμείς ως Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ επιθυμούμε να σας το αναγνωρίσουμε» γράφουν οι ομογενείς στον κ. Κοτζιά εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για τη στάση και τις ενέργειες του υπουργού Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα, με την υπογραφή του Δημήτρη Τσάκα, στην επιστολή αυτή- που φέρει τις υπογραφές του ύπατου προέδρου Στέλιου Κυριμλή και του ύπατου γραμματέα Νίκου Κομνηνού- τονίζεται το αμείωτο ενδιαφέρον της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής στους «αγώνες για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, έχοντας καταφέρει να συστρατεύσει στο πλευρό της ομογενειακές οργανώσεις, την Εκκλησία και μεγάλο αριθμό απλών ομογενών, όπως έκανε και με την πρόσφατη εκστρατεία της για τη συλλογή υπογραφών προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς και την επιστολή προς τον Πρόεδρο Ομπάμα ενάντια στην άδικη αναγνώριση».

«Στο παρελθόν», επισημαίνεται στην επιστολή, «δεν έχουμε διστάσει να ασκήσουμε έντονη κριτική τόσο στην παρούσα κυβέρνηση αλλά και σε προηγούμενες κυβερνήσεις της Ελλάδος, με μοναδικό γνώμονα το δίκαιο των θέσεων μας και των αιτημάτων μας», προσθέτοντας ότι με τον ίδιο τρόπο που έχουν κριθεί με ανιδιοτελή και αληθινά κριτήρια οι πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων αναγνωρίζονται τώρα και τα θετικά. «Ως εκ τούτου», γράφουν οι επικεφαλής της ομογενειακής οργάνωσης, «διά της παρούσης επιστολής επιθυμούμε όπως σας ευχαριστήσουμε για τις κινήσεις σας, κύριε υπουργέ των Εξωτερικών της Ελλάδος, με τις οποίες προκαλέσατε σύμφωνα με τις δικές μας πηγές και ενημέρωση, το mea culpa της σερβικής κυβέρνησης, για το θέμα της αναγνώρισης των Σκοπίων ως Μακεδονία».

Παράλληλα, με την ευκαιρία αυτής της επιστολής, εκφράζονται και οι θερμές ευχαριστίες της ομογενειακής ένωσης για την «άκρως εποικοδομητική συνάντηση την οποία είχε μαζί σας το προεδρείο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, και την ενδελεχή ενημέρωση που λάβαμε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των Σκοπίων».

«Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ», καταλήγει η επιστολή, «παραμένει σταθερή στις απόψεις για μία δίκαιη, βιώσιμη και ιστορικά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας, με την επισήμανση ότι επιθυμούμε τη συνεργασία και συμπόρευση με την ελληνική κυβέρνηση, για το κοινό καλό της πατρίδας».

You may also like

ΟΗΕ: Συμμετοχή της Ελλάδας στο Φόρουμ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος,