Έναρξη της Συνόδου: ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τυφώνα Χαϊγιάν

- in ΚΟΣΜΟΣ
634

Ο Martin Schulz κήρυξε την έναρξη της ολομέλειας με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του τυφώνα Χαϊγιάν, που έσπειρε το θάνατο σε 2.500 άτομα και άφησε 660.000 άστεγους στις Φιλιππίνες, στις 8 Νοεμβρίου. O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να παράσχει επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια και μακροπρόθεσμη αρωγή με στόχο την αναδόμηση της περιοχής.

Ακόμη και δέκα ημέρες μετά από τον τυφώνα ταχύτητας 300χλμ/ώρα που έπληξε τις Φιλιππίνες, ορισμένες πληγείσες περιοχές εξακολουθούν να είναι αποκομμένες από τον έξω κόσμο. Ο αριθμός των νεκρών βαίνει αυξανόμενος, ενώ περίπου 22.000 άνθρωποι είναι ακόμη αγνοούμενοι και εκατοντάδες χιλιάδες επιζήσαντες περιμένουν ακόμη για να λάβουν πόσιμο νερό, ρύζι και τέντες, είπε ο κ. Schulz τονίζοντας την ανάγκη για εξωτερική βοήθεια.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεσήμανε ότι η ΕΕ και άλλα κράτη υποσχέθηκαν να παράσχουν τόσο επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια όσο και μακροπρόθεσμη αρωγή με στόχο την αναδόμηση της περιοχής. Ωστόσο, παρότρυνε τη διεθνή κοινότητα να κάνει περισσότερα, τονίζοντας ότι ο τυφώνας έπληξε άμεσα περίπου 11 εκατομμύρια Φιλιππινέζους.

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ