Έκτακτη σύσκεψη για το Eurogroup

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
364

Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη σύσκεψη μετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.

Στη σύσκεψη αναμένεται να γίνει ενημέρωση για τον κύκλο επαφών που είχε ο υπουργός Οικονομικών με ευρωπαίους αξιωματούχους σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη και Βερολίνο, αλλά και για τη συνάντηση που είχε σήμερα, Παρασκευή, με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λια Μπούζις.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθούν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης εν όψει του έκτακτου Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου, αλλά και του Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, στο οποίο η Ελλάδα καλείται να παρουσιάσει κοστολογημένο πρόγραμμα, με αναλυτική αποτύπωση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Πιέσεις στην Ελλάδα να παρουσιάσει το πρόγραμμά της στο Eurogroup άσκησε σήμερα και το Βερολίνο, με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει θέσει όρο για να αρχίσει να ξαναδέχεται ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την