3η Εαρινή Γιορτή της Φύσης

- in ΕΥ ΖΗΝ
106

Στην ανάγκη δημιουργίας τράπεζας παραδοσιακών σπόρων για διάσωση, διάδοση και χρήση τους, επικεντρώνεται η 3η Εαρινή Γιορτή της Φύσης που διοργανώνει το διήμερο 3 και 4 Μαΐου 2014 η ΟικόΣφαιρα (κίνηση για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, τη ΛΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Ε.Π.Κ.Α.) και την ΑΝΚΑ – Τμήμα Europe Direct.

Με επίκεντρο των εκδηλώσεων τον υπαίθριο και εσωτερικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας, οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να αναδείξουν τη σπουδαιότητα των παραδοσιακών σπόρων που απειλούνται με αφανισμό. Όσον αφορά το πρόγραμμα, αυτό θα είναι ποικίλο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Ξεχωρίζει η ημερίδα με θέμα: «Πέρα από συμβατικές πρακτικές και κοντά στο χώρο της εναλλακτικής γεωργίας και ιατρικής», ενώ δεν θα λείψουν και τα εργαστήρια, οι ομιλίες, τα θεατρικά παιχνίδια, αλλά και μουσικό πρόγραμμα. Στους συμμετέχοντες θα χαριστεί γλαστράκι με φυτό ή σπόρο και φακελάκι με παραδοσιακούς σπόρους.

You may also like

Κι όμως το έλαιο καρύδας εξίσου ανθυγιεινό με τα ζωικά λίπη!

Το έλαιο από καρύδες περιέχει άφθονα κορεσμένα λίπη