Χρυσοχοΐδης «Στην κυβέρνηση υπάρχει αδράνεια»

Στην κυβέρνηση αυτή την στιγμή υπάρχει μια αμηχανία και αδράνεια. Δεν προχωράμε τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα» δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Εξαπολύοντας βέλη ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης τόσο προς την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, αλλά ακόμη και στα εσωκομματικά μέτωπα του ΠΑΣΟΚ που παραμένουν ανοιχτά εν όψει συνεδρίου, αναφέρθηκε στις ευθύνες του πολιτικού συστήματος της χώρας, δηλώνοντας πως «όταν το πολιτικό σύστημα κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι υπάρχει αδράνεια, τότε υπάρχει απόρριψη του πολιτικού συστήματος από την κοινωνία».

Μάλιστα, αναφερόμενος στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ και στις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Χρυσοχοίδης «κράτησε μικρό καλάθι» δηλώνοντας ότι «πέρα από την αναγνώριση της προσπάθειας που έγινε από την ελληνικό λαό όλα αυτά τα χρόνια δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτε άλλο».

Ο κ. Χρυσοχοίδης εκτιμά ότι εδώ και καιρό η κυβέρνηση έχει χάσει το βηματισμό της σημειώνοντας ότι «Πρέπει να κινητοποιηθούμε για να πάει μπροστά η χώρα και να βγούμε από την κρίση».

Ανέφερε μάλιστα τρία σημεία στα οποία η κυβέρνηση πρέπει να δώσει προτεραιότητα, προκειμένου η ελληνική κοινωνία να δει άμεσα αποτελέσματα, υπογραμμίζοντας : «Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» Προτεραιότητα για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοίδη «Η φορολογία. Επειδή ακούω συνέχεια μέτρα και απαλλαγές, κάποιος επιτέλους θα πρέπει να μας πει και από πού θα βρούμε τα έσοδα. Καμία αδικία σε κανέναν. Επίσης, η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης και οι τομές στην εκπαίδευση και στην Παιδεία. Έχουμε επιστήμονες, που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες που είχε και θα έχει η κοινωνία μας. Οι νέοι είναι σε απόγνωση. Εμείς δεν περιμένουμε πόρους παρά μόνο από τα δημόσια έργα, τον τουρισμό και από τις ξένες επενδύσεις. Από την ημέρα των εκλογών και από την ημέρα του ανασχηματισμού, δεν έρχεται ούτε ένα ευρώ στη χώρα.

Προεδρικές εκλογές

Ψυχραιμία συνέστησε ο κ. Χρυσοχοίδης όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές. Ο υπουργός τόνισε πως «πρέπει πρώτα να ωριμάσουν οι συνθήκες και αφού ρυθμίσουμε τις εκκρεμότητες τότε θα πρέπει να φέρουμε μπροστά το θέμα των προεδρικών εκλογών».

Για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Χρυσοχοίδης υπογράμμισε «Θα πάμε για προεδρικές εκλογές για να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές ή για να βρεθεί μια προσωπικότητα που θα ενώνει όλους τους Έλληνες. Αυτό είναι μια στάση που βλάπτει την πορεία της πατρίδας. Την ώρα που έχουμε μια ανοδική πορεία δεν μπορεί κάποιος να λέει ότι πάει σε εκλογές. Το πολιτικό σύστημα θα δώσει εξετάσεις για το εάν τελικά έχει διδαχθεί κάτι από τις γκρίνιες και από τους εγωισμούς των προηγούμενων ετών».

Εσωκομματικά

Στο εσωκομματικό μέτωπο και στην κόντρα του με τον Βαγγέλη Βενιζέλο ο κ. Χρυσοχοίδης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους δηλώνοντας: «Εγώ δεν έχω προσωπικά με κανέναν. Έθεσα με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο ορισμένα ζητήματα, όπως πρέπει να λειτουργεί κάποιος στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων. Το αν υπάρχουν υψηλοί τόνοι και αντιπαραθέσεις αυτό δεν είναι το ζητήματα. Το ζήτημα είναι πόσο παλεύει κανείς να πάει μπροστά αυτή η χώρα».

Για τις χαμηλές δημοσκοπικές «πτήσεις» του ΠΑΣΟΚ ο κ. Χρυσοχοίδης υπογράμμισε πως «Ευθύνες έχουν όλοι όσοι συμμετείχαν στην πολιτική ζωή τα τελευταία χρόνια. Το ζήτημα δεν είναι τα ποσοστά, αλλά αν εάν εμείς μπορέσουμε να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια για να συνεννοηθούμε και να αποδείξουμε ότι αλλάξαμε. Η συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ σημαντική για τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ θα δικαιωθεί από την ιστορία. Την χρειαζόμαστε την κεντροαριστερά, την χρειάζεται ο τόπος.

Τέλος, σχετικά με το αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ εν όψει του συνεδρίου και αν ο ίδιος έχει πολιτικές φιλοδοξίες για την ηγεσία του Κινήματος, απάντησε:

«Το συνέδριο έχει ως στόχο να συσπειρώσει τις δυνάμεις του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Δεν τίθεται ζήτημα ηγεσίας ή εκλογών. Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον.Δεν είναι το ζήτημα εκεί. Δεν είναι κανένα προσωπικό ζήτημα. Δεν ξεκινάω τώρα την πολιτική του καριέρα. Αυτό το οποίο βλέπουμε καθημερινά να πεθαίνει, πρέπει να το αναζωογονήσουμε, αν το αφήσουμε έτσι, θα γίνει κακό μεγάλο στη χώρα. Δείτε τι έχει συμβεί στην Ελλάδα όταν έλειπαν οι δυνάμεις των αλλαγών.

Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, η ανασύνταξη της παράταξης, γίνεται με έναν και μοναδικό τρόπο, να δείξουμε στους Έλληνες και στους οπαδούς μας ότι αλλάξαμε κατά τέτοιο τρόπο που είμαστε εδώ για να τους εκπροσωπήσουμε ξανά».

Πηγή: parapolitika.gr

You may also like

Θα είναι απολύτως αξιόπιστη και πειστική για τις αγορές η λύση για το χρέος

Ο μηχανισμός παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας δεν περιλαμβάνει