Τσίπρας: Ισχυρό μήνυμα αλλαγής

«Στις Ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής η Ελλάδα θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Μπολόνια, χθες βράδυ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε στην πόλη αυτή το «ταξίδι – αστραπή» στην Ιταλία, για να υποστηρίξει το ιταλικό ψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής αριστεράς «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», το οποίο μετέχει στις Ευρωεκλογές. Στην κεντρική πλατεία της Μπολόνια Πιάτσα Ματζιόρε, συγκεντρώθηκαν- σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης- γύρω στα δώδεκα χιλιάδες άτομα, με κόκκινες σημαίες της «L’ Altra Europa» (Η Άλλη Ευρώπη).

«Στο ξεκάθαρο δίλημμα της κάλπης: ναί ή όχι στη λιτότητα. Στο ξεκάθαρο διακύβευμα των εκλογών: με ποιά Ευρώπη; Της Δημοκρατίας ή της κυρίας Μέρκελ. Η μόνη απάντηση που φοβάται η κυρία Μέρκελ, η μόνη απάντηση που φοβάται το νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό κατεστημένο, είναι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», πρόσθεσε ο κύριος Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε, επίσης, έκκληση κατά της αποχής: «επειδή η Ευρώπη βρίσκεται σε ιστορικό σταυροδρόμι, ζητάμε από κάθε πολίτη να πάει να ψηφίσει και να μην μείνει στο σπίτι του την Κυριακή. Να μην χαρίσει την ψήφο του σε κανέναν», τόνισε ο υποψήφιος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Κομισιόν. Όπως συνέβη χθες το απόγευμα στο Τορίνο, και στην Μπολώνια το συγκεντρωμένο πλήθος θέλησε να τραγουδήσει, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα το ιταλικό αντιφασιστικό τραγούδι Bella ciao. «Χιλιάδες Ιταλοί κατέβηκαν στο δρόμο για τον Τσίπρα. Η Μπολώνια είναι και πάλι η καρδιά της Αριστεράς», γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

You may also like

Θα είναι απολύτως αξιόπιστη και πειστική για τις αγορές η λύση για το χρέος

Ο μηχανισμός παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας δεν περιλαμβάνει