Το Ποτάμι: Πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
343

Ο Πρωθυπουργός δεν έχει να απολογηθεί στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, έχει να απολογηθεί στην ιστορία. Αυτό είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον ΑΝΤ1 ερωτώμενος από τον Γιώργο Παπαδάκη για τις αντιδράσεις που προκαλούν οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα στο «εσωτερικό» του κόμματος του.

Ερωτώμενος για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι είτε θα ψηφίσει την πρόταση που θα κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία είτε θα αντιπροτείνει κάποιον άλλο υποψήφιο για την θέση του Προέδρου. «Εμείς δεν θα λέμε όχι, πάντα θα έχουμε και μια πρόταση» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Στην πρώτη του μετεκλογική του συνέντευξη, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε επίσης τις εξής επισημάνσεις:
-Να σκεφτούμε μήπως πρέπει να βρούμε ένα πρόεδρο εκτός πολιτικού συστήματος. Υπάρχουν καταξιωμένοι άνθρωποι, σπουδαίοι επιστήμονες που τους βγάζει το καπέλο η ευρωπαική κοινότητα. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος λόγω του κύρους του κέρδισε ένα πολύ μεγάλο χαρτοφυλάκιο. Το κορυφαίο θέμα της μετανάστευσης. Δεν πρέπει να χαθεί για τους έλληνες.

-Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση δεν έχουμε αστερίσκους δεν μας ενδιαφέρει πως θα βαφτίσουμε τη νέα συμφωνία. Μας ενδιαφέρει η ουσία. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε ένα έντιμο συμβιβασμό. Πρέπει να πάρουμε τα 7,2 δις τα έχει ανάγκη η κοινωνία.

-Αν κερδίσει κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την διαπραγμάτευση πρέπει να μας εξηγήσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ γιατί δεν τα κέρδισε. Αυτό θα σημαίνει ότι ο προηγούμενος διαπραγματευτής δεν ήταν ικανός.

-Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης αφού μόνο 39.000 δηλώνουν εισόδημα πάνω από 100.000. Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να αλλάξει ρότα η κυβέρνηση στην παιδεία. Είναι απογοητευτικά αυτά που λένε. «Είναι ντροπή η αριστεία;». Μια αριστερή κυβέρνηση πρέπει να κάνει πρότυπα σχολεία σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Στο νοικοκύρεμα είμαστε μαζί με τη κυβέρνηση – το λαθρεμπόριο πρέπει να παταχθεί- αλλά η χώρα χωρίς μεγάλες επενδύσεις δεν αντιμετωπίζει την ανεργία. Μια χώρα δεν ζει με το χέρι απλωμένο. Ζει με δουλειές, θέλουμε έργα στη χώρα. Και θέλουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τις οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την