Το απουσιολόγιο της Ελιάς

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
136

Παρουσίες, απουσίες και κρυμμένες φιλοδοξίες πίσω από το νέο εγχείρημα

Η προσέλευση επωνύμων πολιτικών στελεχών – κυρίως από το ΠΑΣΟΚ- στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απασχόλησε τα πηγαδάκια της Συνδιάσκεψης για την Ελιά.

Μετά την ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου την περασμένη Παρασκευή, με την οποία ανακοίνωσε δημόσια την απουσία του από το εγχείρημα λόγω διαφωνίας, αυξήθηκε ο κατάλογος των απόντων κατά την πρώτη ημέρα της Συνδιάσκεψης. Μεταξύ αυτών οι «παπανδρεϊκοί» Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραϊτης, Γιώργος Πεταλωτής.

Ο Παύλος Γερουλάνος, αν και απών χθες, αναμένεται να παρευρεθεί σήμερα στο ΣΕΦ, όπως και στελέχη που μετείχαν από χθες στη διαδικασία, δηλαδή οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Άγγελος Τόλκας, Βασίλης Έξαρχος, Γιώργος Ντόλιος.

Από τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μακριά από τη Συνδιάσκεψη της Ελιάς έμειναν ο Υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος διαφωνεί με την Ελιά, αλλά και η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά. Ούτε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης έδωσε το παρόν, ενώ ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου έκανε «δικαιολογημένη» απουσία, καθώς χθες έγινε πατέρας.

Από την παλιά φρουρά, Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Λαλιώτης, Δημήτρης Ρέππας, Απόστολος Κακλαμάνης και Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δεν παρευρέθηκαν στην ιδρυτική Συνδιάσκεψη.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την