ΣΥΡΙΖΑ: Εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας

Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδυναμία είναι εφικτός, υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, η οποία επικαλείται τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα και έχουν αναλυθεί από το κόμμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, οι δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα δείχνουν μία ξεκάθαρη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική αποδοχή του κυβερνητικού προγράμματός του από ολοένα και περισσότερους πολίτες.

Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, επισημαίνεται στην ανάλυση, δημιούργησε το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκαν οι πρωτοβουλίες, μέσα στο καλοκαίρι, για τη ΔΕΗ και τους αιγιαλούς, καθώς και η συγκρότηση συμμαχιών στη βάση της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου.

Επιπρόσθετα, «η παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ ανέδειξε τη ρεαλιστική πολιτική πρόταση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βασίζονται στα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, «ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, ενώ πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι μετρήσεις αυτές γίνονται σε μη προεκλογική περίοδο, με τα πολιτικά ερωτήματα να είναι λιγότερα πιεστικά προς τους πολίτες».

Αντίθετα, προστίθεται, αυτό που παρατηρείται ξεκάθαρα είναι η αδυναμία της ΝΔ να συγκροτήσει κυβέρνηση ακόμα και μέσω συμμαχιών.

Το συμπέρασμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι «τα νούμερα, σε συνάρτηση με τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αναφορικά με την αποδοχή της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν σαφές ότι η ριζοσπαστική αριστερά πλέον προβάλλει ως η μοναδική εναλλακτική για τους πολίτες λύση».

Επίσης, «τόσο το κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει, όσοι και οι διεθνείς πρωτοβουλίες και επαφές του ΣΥΡΙΖΑ, τον καθιστούν ως τη μόνη αξιόπιστη κυβερνητική λύση, που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

You may also like

Βούτσης: «Συμφωνία λογικής και ευθύνης με ορίζοντα το μέλλον της περιοχής»

«Συμφωνία λογικής και ευθύνης με ορίζοντα το μέλλον