Σκουρλέτης: «Μπαίνουμε σε μία νέα μνημονιακή φάση»

«H κυβέρνηση τελικώς βγαίνει λαβωμένη. Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι μπαίνουμε σε μία νέα μνημονιακή φάση, όπου θα έχουμε, είτε παράταση του μνημονίου για ένα έτος, είτε θα έχει το όνομα της πιστωτικής γραμμής, με επιτήρηση, δηλαδή ένα άλλο είδος μνημονιακού καθεστώτος» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.

Για την πρωτοβουλία των οκτώ βουλευτών αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «το ξεφούσκωμα της προσπάθειας από τους ανεξάρτητους βουλευτές για να υπάρξει εκλογή και να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευρύτερης συναίνεσης από την παρούσα Βουλή δείχνει ότι απέχει η κυβέρνηση από τον στόχο των 180 βουλευτών. Δεν θα τον ξεπεράσει τον κάβο της προεδρικής εκλογής η κυβέρνηση. Νομίζω ότι όλα κατατείνουν σε εκλογές Φεβρουάριο ή Μάρτιο».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Ν. Ρωμανού, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: «Δεν θα σχολιάσω όσα είπε ο πρωθυπουργός χθες. Διότι στα αυτιά μου ηχούν λίγο ανατριχιαστικά, όπως η αναφορά που έκανε με αφορμή την απεργία πείνας του Ρωμανού. Ο κ. Σαμαράς νομίζω ότι δεν είναι Πόντιος Πιλάτος. Θα περίμενα, λοιπόν, μετά τη σημερινή συνάντηση και πρωτοβουλία του πατέρα του, την οποία απεδέχθη ο κ. Σαμαράς και συναντήθηκε μαζί του, να υπάρξουν ώριμες σκέψεις. Δεν υπάρχει χρόνος. Ελπίζω να το ξανασκεφτεί τώρα που μιλάμε. Δεν μπορεί η απάντηση της Πολιτείας να είναι η μη ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος και να είναι η απάντηση αυτή ένα σκληρό, αυταρχικό και απάνθρωπο μήνυμα απέναντι σε έναν 20χρονο, πέραν του τι πιστεύει ο ίδιος που δεν πρέπει να το συσχετίζουμε. Να ικανοποιηθεί το αίτημά του πρέπει. Η τροπολογία που συζητείται είναι μία υπεκφυγή για να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία (…) Υπάρχει ένας νόμος που δίνει τη δυνατότητα σε κρατούμενους, αφού υποβάλουν αίτημα, να παρακολουθούν τις σπουδές τους. Το προβλέπει ο νόμος. Να μην προσπαθούμε να τον αλλάξουμε, για να μην ικανοποιήσουμε ένα δίκαιο αίτημα».

Για την ομιλία του κ. Σαμαρά στη Βουλή υποστήριξε: «Βλέπουμε έναν φοβισμένο πρωθυπουργό με τις γνωστές επιθέσεις και τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για χιλιοστή φορά έδειξε ότι η μοναδική του πια επιλογή είναι η κινδυνολογία και ο φόβος».

You may also like

Στη Βόρεια Ελλάδα την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Βόρεια Ελλάδα μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρόεδρος