Σενετάκης: «θεραπεία χωρίς περιστροφές»

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμου Σενετάκη με αφορμή το θέμα της εκλογής των υποψηφίων ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης

«Η πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών θα έπρεπε να τύχει της καθολικής αποδοχής του πολιτικού κόσμου που προσβλέπει στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας και του κύρους του πολιτικού συστήματος.

Χρόνια τώρα ο κομματισμός καταγγέλλεται, αφού συνιστά τη βασική αιτία της ελληνικής παθογένειας. Συνεπώς κάθε θεραπεία που καταπολεμά το αίτιο μιας ασθένειας πρέπει να χορηγείται χωρίς περιστροφές.

Μου είναι αδύνατο να κατανοήσω την αντίδραση του «προοδευτικού» και «δημοκρατικού» ΣΥΡΙΖΑ και κομμάτων της αντιπολίτευσης στην πρόταση Σαμαρά. Δυσκολεύομαι να βρω ένα λόγο που να εξηγεί την άρνηση τους, να σπάσουν τα κομματικά στεγανά και να δοθεί η ευκαιρία σε άξιους Έλληνες να εκπροσωπήσουν την χώρα τους στην Ευρωβουλή και να στρατευθούν στην προσπάθεια ισότιμης συμμετοχής της Ελλάδας στις διεργασίες για «μια Ευρώπη των λαών»… Δεν καταλαβαίνω γιατί η εκλογή με σταυρό προτίμησης και όχι με κομματική λίστα δεν ενισχύει την άμεση δημοκρατία. Δεν καταλαβαίνω γιατί Έλληνες με διάθεση προσφοράς και με έργο αναγνωρισμένο να εξαιρούνται της εθνικής προσπάθειας για την έξοδο της χώρας από την πολυεπίπεδη κρίση που διέρχεται.

Θα μπορούσε να υπάρξει μια καλύτερη πρόταση προς αυτήν κατεύθυνση; Θα την περίμενα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…», καταλήγει ο κ. Σενετάκης.

You may also like

Στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο ο Αλ. Τσίπρας

Την ετοιμότητα των πληρωμάτων και των τεχνικών των