Σαμαράς: Στην μάχη της πλατείας

A

Με συγκέντρωση και ομιλία στο Σύνταγμα, την Παρασκευή στις 7:00 το απόγευμα, ολοκληρώνει την προεκλογική εκστρατεία ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού η απόφαση για τη συγκέντρωση ελήφθη την Τετάρτη το μεσημέρι, ύστερα από προβληματισμό αρκετών ημέρων. Στόχος είναι να επιδειχθεί αυτοπεποίθηση και σιγουριά από τον πρωθυπουργό. Προς τούτο έχει επιστρατευθεί ο κομματικός μηχανισμός και η νεολαία του κόμματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να κορυφώσει την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ και να θέσει το βασικό δίλημμα των ευρωεκλογών: «κυβερνητική σταθερότητα και ανάπτυξη ή πολιτική ανωμαλία και επιστροφή στην κρίση».

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από το επιτελείο του, ο κ. Σαμαράς θα επαναλάβει τις βασικές του τοποθετήσεις για ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και βιωσιμότητα του χρέους, καθώς θεωρεί ότι το Εθνικό Σχέδιο που παρουσίασε προχθές υπερέχει από τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, θα κάνει σύντομο απολογισμό της κυβερνητικής του διετίας, προβάλλοντας ότι απέτρεψε την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, αποκατέστησε την αξιοπιστία της χώρας, πέτυχε το πρωτογενές πλεόνασμα και εξασφάλισε την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Θα υπογραμμίσει, επίσης, ότι οι επόμενοι στόχοι είναι η ανάπτυξη, αύξηση της απασχόλησης, μείωση του κόστους παραγωγής για τόνωση της ανταγωνιστικότητας, εξασφάλιση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σταδιακή μείωση της φορολογίας κατά τρόπο που να μην υπονομεύει τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας. Όλα αυτά, θα τονίσει ο πρωθυπουργός απαιτούν συνθήκες οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας και θα ζητήσει από τους πολίτες με την ψήφο τους να να μην επιτρέψουν την επιστροφή της χώρας στο παρελθόν.

You may also like

Θα είναι απολύτως αξιόπιστη και πειστική για τις αγορές η λύση για το χρέος

Ο μηχανισμός παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας δεν περιλαμβάνει