Σαμαράς: Ανακοινώνει Συνταγματική Αναθεώρηση

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
143
A

Την πρόθεσή του η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική πρόκειται να εξαγγείλει σήμερα ή αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες τουReal.gr, θα ανακοινώσει τη σύνθεση της Επιτροπής που θα ολοκληρώσει τη διαμόρφωση της πρότασης της ΝΔ προκειμένου αυτή να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αμέσως μετά με απόφαση της Ολομέλειας θα οριστεί η Διακοινοβουλευτική Επιτροπή για την αναθεώρηση, όπου το κάθε κόμμα θα εκπροσωπείται αναλογικά με τις δυνάμεις του στη Βουλή ώστε να αποφασιστεί ποιες διατάξεις θα είναι αναθεωρητέες.

Επιχείρημα κατά Τσίπρα και πρόωρων εκλογών

Η διαδικασία αυτή θα πάρει έξι με οκτώ μήνες και αν διακοπεί από εκλογές, η επόμενη Βουλή δεν θα μπορεί να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση. Συνεπώς, η όλη διαδικασία θα αποτελεί ένα ακόμα επιχείρημα της κυβέρνησης για αποφυγή πρόωρων εκλογών, με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να επιτίθενται κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις πρόωρες εκλογές δεν επιτρέπει τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, στη θέση του Δημ. Αβραμόπουλου θα οριστεί, από τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος.

Πηγή: real.gr

You may also like

Στη Βόρεια Ελλάδα την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Βόρεια Ελλάδα μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρόεδρος