Πολυνομοσχέδιο: Ψηφίζεται ως τις 8 Αυγούστου

Στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει η ψηφοφορία μέχρι τις 8 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η λίστα των υπό κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων και για το λόγο αυτό προβλέπεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν θα περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο. Ειδικότερα, υπάρχει μεγάλη συζήτηση γύρω από το αγγελιόσημο. Φαίνεται, όμως, ότι θα προχωρήσει η ένταξη στο ΕΤΕΑ του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ταμείου των σωμάτων ασφαλείας και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού.

Για αργότερα αναμένεται να μείνουν και οι αλλαγές στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, επειδή οι συγκεκριμένες διατάξεις θα πρέπει να εγκριθούν από την ολομέλεια της Βουλής. Το πιθανότερο είναι ότι οι σχετικές ρυθμίσεις θα κατατεθούν τώρα για να ψηφιστούν τον Οκτώβριο.

Κατά τα άλλα, ο ΥΠΟΙΚ Γκ. Χαρδούβελης επιδιώκει την ψήφιση με το πολυνομοσχέδιο και άλλων μνημονιακών εκκρεμοτήτων που δεν αποτελούν προαπαιτούμενο για τη δόση, προκειμένου να δοθεί στην Τρόικα ένα σήμα μεταρρυθμιστικής δυναμικής. Ετσι, μάλλον θα ψηφιστεί τώρα το ν/σ για την οριοθέτηση του αιγιαλού που πλέον δεν αναφέρεται στην εκμετάλλευση και αξιοποίησή του, αλλά και διατάξεις που αφορούν την αναδιάρθρωση της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων.

You may also like

Στη Βόρεια Ελλάδα την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Βόρεια Ελλάδα μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρόεδρος