«Προϊόν δημοκρατικής διαβούλευσης» ο μεταναστευτικός κώδικας

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
101

«Μετά τη ψήφιση του Κώδικα οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε γρήγορα το πρόβλημα που έχει προκύψει από την «αμφιλεγόμενη» απόφαση του ΣτΕ»

Χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη την κατάθεση του νομοσχεδίου «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης», σημειώνοντας:

«Το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει την κατάθεση του σχεδίου νόμου «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης» από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Κώδικας είναι προϊόν δημοκρατικής διαβούλευσης και απαντά ορθολογικά στα περισσότερα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί στη διαχείριση της οικονομικής μετανάστευσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις μεταναστευτικές κοινότητες.

Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι:

• ο εκσυγχρονισμός του συστήματος αδειών διαμονής μέσω της απλούστευσης των διαδικασιών και της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας,

• η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν και προκύπτουν από την οικονομική κρίση και τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας είτε για τους εργαζόμενους νόμιμους μετανάστες είτε για τα μέλη των οικογενειών τους,

• η οριστική λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ενήλικα τέκνα των μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει στην Ελλάδα σε σχέση με τις άδειες διαμονής τους,

• η θέσπιση κανόνων προστασίας για τα θύματα και τους μάρτυρες σοβαρών εγκληματικών πράξεων (περιλαμβάνεται και η ρατσιστική βία).

Μετά τη ψήφιση του Κώδικα οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε γρήγορα το πρόβλημα που έχει προκύψει από την «αμφιλεγόμενη» απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου 3838/10. Το δικαίωμα στην ιθαγένεια των παιδιών που έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει στην Ελλάδα είναι για το ΠΑΣΟΚ αδιαπραγμάτευτο».

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την