Μπακογιάννη: «Δεν είναι ο κ. Λοβέρδος κανένα παιδάκι»

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικροί επαγγελματίες, αλλά και στην εικόνα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Επικρατείας Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Εχω πολλές φορές πει ότι αυτή η κυβέρνηση θα κριθεί από το αποτέλεσμα που θα έχει στην επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων. Οι μικρές επιχειρήσεις θα δώσουν τις πολλές θέσεις εργασίας, οι μικρές επιχειρήσεις θα κρατήσουν ζωντανή την ελληνική οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε: «Είχα προχθές μία ομάδα Γερμανών βουλευτών και τους έδειξα ανάγλυφα τι σημαίνει να έχεις μικρή επιχείρηση στην Ελλάδα. Σε σύγκριση με την μικρή επιχείρηση στη Γερμανία και δεν μιλάω για τη μεσαία, τη μικρή επιχείρηση της Γερμανίας. Τι ρευστότητα και τι δυνατότητα ρευστότητας έχουν στις τράπεζες. Αρα οι τράπεζες πρέπει να μπουν πλέον -από την ώρα που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και υπάρχει μία βεβαιότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και αρχίζει και γίνεται μία σημαντικότερη προσπάθεια με τις αποφάσεις του Ντράγκι να δώσει αυξημένη ρευστότητα στις τράπεζες- αυτό να οδηγήσει στη ρευστότητα των μικρών επιχειρήσεων. Να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης της γραφειοκρατίας, διότι ακόμη τα βήματα που έχουν γίνει εκεί είναι πάρα πολύ λίγα μπροστά στο μέγεθος που χρειάζεται και τρίτον είναι απολύτως αναγκαίο να αλλάξει το φορολογικό σύστημα σε σχέση με τις επιχειρήσεις».

Η βουλευτής Επικρατείας αναφέρθηκε και στην εικόνα που εμφανίζει η κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό της. «Καταρχήν να πούμε ότι είναι νέοι υπουργοί και πρέπει να τους δώσουμε ένα χρόνο προσαρμογής και μελέτης των θεμάτων. Δεν είναι το ίδιο πράγμα να είσαι βουλευτής και να είσαι υπουργός. Οταν είσαι υπουργός έχεις μία σειρά υποχρεώσεων στις οποίες πρέπει να ανταποκριθείς. Επί της ουσίας, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει πολιτική και βεβαίως δεν αλλάζει πολιτική.

«Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε δεσμευτεί για προαπαιτούμενα τα οποία πρέπει να υλοποιήσουμε μέσα στο καλοκαίρι ουσιαστικά έτσι ώστε να μπορεί από κει και πέρα να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. Αυτά τα προαπαιτούμενα δεν αφορούν σε μειώσεις μισθών ή θέματα που αγγίζουν τους πολίτες, είναι διορθωτικής φύσης. Αυτά όμως τα διαρθρωτικά προαπαιτούμενα είναι βέβαιο ότι πρέπει να υλοποιηθούν. Δεν έχει αναλάβει η κυβέρνηση δεσμεύσεις τις οποίες δεν θα τηρήσει. Θα τις τηρήσει αυτές τις δεσμεύσεις».

Στην επισήμανση ότι ο κ. Λοβέρδος δεν είχε ψηφίσει τον προϋπολογισμό η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. είπε: «Σύμφωνοι, αλλά ο κ. Λοβέρδος είναι ένας πεπειραμένος πολιτικός ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι συμμετέχοντας σε μία κυβέρνηση αναλαμβάνει και τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τις οποίες αυτή η κυβέρνηση έχει αναλάβει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Δεν είναι ο κ. Λοβέρδος κανένα παιδάκι το οποίο ξεκίνησε για πρώτη φορά να μπει στην πολιτική. Το ότι χρειάστηκε ο κ. Λοβέρδος λίγο χρόνο αυτό νομίζω ότι μπορούμε να του το δώσουμε, δεν υπάρχει θέμα».

Πηγή: real.gr

You may also like

Στη Βόρεια Ελλάδα την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Βόρεια Ελλάδα μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρόεδρος