Θεοδωράκης: «Δεν υπήρξα ποτέ συνδαιτυμόνας των εκδοτών»

«Το έλλειμμα της χώρας είναι που δεν υπάρχουν άνθρωποι να κατεβάσουν το Εγώ τους και να συνεργαστούν» τονίζει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Πριν βγει το Ποτάμι όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ο κόσμος αναζητούσε κάτι καινούργιο» εκτιμά ο ιδρυτής του, ξεκαθαρίζοντας για τα μίντια: «είχα πάντα μια συγκεκριμένη διακριτή σχέση με τις δουλειές μου. Δεν υπήρξα ποτέ συνδαιτυμόνας των εκδοτών, ούτε διευθυντικό στέλεχος».

Σχετικά με τον αρχηγικό του ρόλο στο εγχείρημα, «Η πρωτοβουλία ήταν δική μου. Και μέχρι τις ευρωκλογές οι βασικές αποφάσεις παίρνονται από εμένα για να μη χάνουμε χρόνο. Αμέσως μετά θα πάμε σε ένα συνέδριο, σε κάμπινγκ στη Θράκη» απαντά, ενώ με φόντο την απομάκρυνση του Νίκου Δήμου, «Έχω πει πολλά πράγματα που ένας δημοσκόπος ή ένας διαφημιστής δεν θα μου συνιστούσε», προσθέτει.

Ερωτηθείς για τις κατευθυντήριες γραμμές του κόμματός του, Το Ποτάμι δεν έχει θέσεις για όλα τα θέματα, τις δημιουργεί. Δεν είχαμε ετοιμάσει ένα κόμμα, δεν υπάρχει κάποια διαφημιστική εταιρεία να μας φτιάξει θέσεις, δεν έχουμε και την οργάνωση για να τις φτιάξουμε. Έχουμε όμως αρχές. Με βάση αυτές, έχουμε και θέσεις. Το πώς τις εξειδικεύουμε εξαρτάται από το αν προλαβαίνουμε και από τις ανάγκες της κοινωνίας» υπογραμμίζει ο κ. Θεοδωράκης και περνά στην αντεπίθεση, λέγοντας:

«Η τρόικα δεν πρέπει να ξαναέρθει στη χώρα, γιατί, ανεξαρτήτως αν λένε και κάτι σωστό, αγνοούν την ελληνική πραγματικότητα. Ηταν μια λύση ανάγκης της Ε.Ε., γιατί δεν είχε λύση όταν ξέσπασε η ελληνική κρίση. Εδώ που έχουμε φτάσει, έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας. Θα πρέπει να πάρουν το θάρρος οι πολιτικοί και να προτείνουν αυτοί λύση για τη χώρα».

Κληθείς να απαντήσει αν «πρέπει να φύγουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος». «πρέπει να φύγουνε πάρα πολλοί άνθρωποι από αυτά τα κόμματα. Ολοι έχουμε μια μικρή ευθύνη για την κατάσταση, γι’ αυτά που κάναμε ή δεν κάναμε, για το τι ψηφίζαμε» σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης, ενώ αναφερόμενος σε συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ, «Ναι. Και από τη στιγμή που βρούμε πού συμφωνούμε, να δώσουμε σε αυτά προτεραιότητα. Υπάρχει ένα κόμπλεξ στην Ελλάδα με τη λέξη συνεργασία. Εδώ, αν πεις «να συνεργαστούμε», είσαι περίπου προδότης. Και εδώ πρέπει να βοηθήσει το μεγάλο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Να απενοχοποιήσει τη λέξη συνεργασία. Το έλλειμμα της χώρας είναι που δεν υπάρχουν άνθρωποι να κατεβάσουν το Εγώ τους και να συνεργαστούν», κατέληξε.

You may also like

Βούτσης: «Συμφωνία λογικής και ευθύνης με ορίζοντα το μέλλον της περιοχής»

«Συμφωνία λογικής και ευθύνης με ορίζοντα το μέλλον