Θεοδωράκης: Αυτή η λούμπεν Ελλάδα είναι που πολεμάει το Ποτάμι [Βίντεο]

Στο Άλσος Περιστερίου, δίπλα από το άγαλμα της αρπαγής της Ευρώπης, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε σε ερωτήσεις φίλων και εθελοντών. Μεταξύ άλλων μίλησε για τα χρήματα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων, τη δημιουργία πατριωτικής συνείδησης αλλά και τους λόγους που πρέπει κάποιος να ψηφίσει Το Ποτάμι, λέγοντας χαρακτηριστικά, “Να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι εγώ δε θα τον προδώσω”.

Το Ποτάμι ήρθε και τάραξε τα θεμέλια ενός σάπιου συστήματος. Γι’ αυτό ενοχλεί Το Ποτάμι, για αυτό υπάρχει τόσο μένος από ένα τμήμα της λούμπεν Ελλάδας εναντίον Του Ποταμιού. Γιατί βγήκε ένα πράγμα που δε συνεργάζεται μαζί τους, το οποίο δε θα συνεργαστεί ποτέ μαζί τους, το οποίο δε θα συνδιαλλαγεί και το οποίο θα συγκρουστεί. Γιατί ο πατριωτισμός για μας έχει άλλη ταυτότητα. Πατριώτης δεν είσαι αν κάνεις τον τσολιά στην τηλεόραση. Δεν είσαι τότε πατριώτης. Πατριώτης δεν είσαι αν λες πατριωτικά άσματα 2 φορές το χρόνο. Πατριώτης, το είπα, είναι αν πληρώνεις τους φόρους σου στην Ελλάδα, αν έχεις τα λεφτά σου στην Ελλάδα, αν δουλεύεις νόμιμα στην Ελλάδα, αν δεν έχεις δικαστικές εκκρεμότητες στην Ελλάδα και αν τελικά έχεις κάνει κάτι για τη χώρα σου. Αυτό είναι πατριωτισμός. Αν προσπαθήσεις σήμερα για τη χώρα σου – όχι επικαλούμενος τον Περικλή και την Ακρόπολη – αλλά αν κάνεις κάτι σήμερα για τη χώρα σου. Και αυτό είναι που οδήγησε εμάς, επιτρέψτε μου να πω, σε αυτή την πατριωτική πράξη. Ότι νιώσαμε κάποια στιγμή το βάρος ότι το σημαντικό δεν είναι να λέμε και να λέμε και να μην αλλάζει τίποτα. Το σημαντικό είναι πια αφού τα λέμε και αφού τα ξέρουμε, να δοκιμάσουμε να τα κάνουμε.

Καταλήγοντας ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε σ’ αυτούς που πολεμούν το Ποτάμι.”Υπάρχουν προβλήματα σε όλους τους κλάδους και υπάρχουν άνθρωποι που αντιστάθηκαν και έκαναν κάτι καλό. Άκουσα πριν τη φράση “αυτός που σε κατηγορεί” – φαντάζομαι εννοούσες τον Τράγκα-προφανώς, αφού αυτός με κατηγορεί. Θα το πω γιατί εδώ στο Περιστέρι- έχω μεγαλώσει στη δυτική Aθήνα όλα μου τα χρόνια, δεν μας αρέσει να κρυβόμαστε πίσω από κουβέντες, και θέλω να λέμε λίγα λόγια, έτσι αντρίκια και σταράτα. Αυτή η λούμπεν Ελλάδα είναι που πολεμάει το Ποτάμι, οι άνθρωποι που κλέβουν την εφορία, που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, που λένε ότι έχουμε συμβόλαια και λένε ότι δεν μπορούν να αναμειχθούμε στα κοινά, και βγαίνουν μετά και πολεμάνε το Ποτάμι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κάποιον που έχει αντίθεση με το Ποτάμι. Αλίμονο, ο καθένας μπορεί να κάνει την κριτική του και θεωρώ ότι είναι πολύ εποικοδομητικό να μας λένε τα λάθη μας, να τους λέμε τα δικά τους, και να συζητάμε. Με αυτή τη λούμπεν Ελλάδα, πρώτον δεν θα κάνω ποτέ διάλογο και δεύτερον θα πρέπει να καταλάβετε όμως-γιατί πολλές φορές ορίζεσαι από τους εχθρούς σου-ότι αυτοί, κάποιοι από αυτούς, που τους ξέρετε πολύ καλά, βγάζουν έναν οχετό για το Ποτάμι λέγοντας απίστευτα πράγματα, παραποιώντας τις δηλώσεις μας.

Δείτε το βίντεο:

[embedvideo id=»» website=»youtube»]

You may also like

Θα είναι απολύτως αξιόπιστη και πειστική για τις αγορές η λύση για το χρέος

Ο μηχανισμός παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας δεν περιλαμβάνει