Θαμπώνει η λάμψη τους «58»;

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
210

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας των 58» θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Απαντήσεις στις ανασφάλειες των συμμετεχόντων στην «Πρωτοβουλία των 58» μετά την ανακοίνωση της αλλαγής του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών καλείται να δώσει σήμερα στις 8 το βράδυ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μετά την συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου την περασμένη Κυριακή, όπου η ατμόσφαιρα υπήρξε ιδιαιτέρως ηλεκτρισμένη λόγω του αιφνιδιασμού που ένοιωσαν αρκετοί από τους συμμετέχοντες εξαιτίας της σταυροδοσίας για την ευρωλίστα, απόψε θα επιχειρηθεί να πέσουν οι τόνοι, αλλά και τα πρώτα ονόματα στο τραπέζι.

Οι «58» δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την αλλαγή στην εκλογική διαδικασία, εκτιμώντας ότι θα προκριθούν εντέλει «τηλεοπτικού τύπου» υποψηφιότητες, δηλαδή γνωστά πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πρόσωπα με παρουσία στη δημόσια σφαίρα, φέρνοντας σε δυσμενή θέση νέα πρόσωπα της «Πρωτοβουλίας». Από την άλλη, ιστορικά και όχι μόνο στελέχη του ΠΑΣΟΚ ένοιωθαν παραγκωνισμένα ως «παρωχημένα» μπροστά στην προβολή που γνώρισαν όλο το τελευταίο διάστημα οι «58».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αποκλιμακώσει την όποια ένταση, καθώς πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν στην διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας στη βάση της ισοτιμίας και μακριά από σενάρια και ονοματολογία.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την