ΕΟΠΥΥ: Σε νέες κινητοποιήσεις οι γιατροί

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
85

Κλιμάκωση των αντιδράσεων απέναντι στο υπουργείο Υγείας

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με την άρνησή τους να παραδώσουν τα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολυιατρεία του οργανισμού και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου. Οι γιατροί διοργανώνουν διαμαρτυρίες έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού έχει δώσει διορία έως αύριο προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων.

Τα πολυιατρεία, θα παραμείνουν κλειστά για περίπου ένα μήνα και εν συνεχεία θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς, όπως δήλωσε στο «ΣΚΑΙ», ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι τα νέα πολυιατρεία θα λειτουργούν στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους», χαρακτηρίζοντας « παράνομη την ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως αύριο σε βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος».

Αύριο στις 9 το πρωί οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Δάφνης – Αγίου Δημητρίου διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο, ενώ στις 07.30 το πρωί ανάλογη κινητοποίηση έχει προγραμματίσει το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά στα ιατρεία ΕΟΠΥΥ της Νίκαιας. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλα πολυιατρεία στην Αττική και την περιφέρεια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

You may also like

Μια θεά με σαγηνευτική φωνή και αέρινες κινήσεις»

Σαν σήμερα πριν 24 χρόνια έφυγε από την