Διαλύεται η ΔΗΜΑΡ;

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
155

Ομαδική ανεξαρτητοποίηση ως δημοκρατική διέξοδο για όλους. Αυτό είναι το σενάριο που κυκλοφορεί από χθες το βράδυ και αφορά το μέλλον της ΔΗΜΑΡ.

Οι διακινητές του μιλούν, δηλαδή, για εννέα παραιτήσεις των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και την ανεξαρτητοποίησή τους.

Με αυτόν τον τρόπο καθένας θα ακολουθήσει τον δικό του δρόμο και θα λειτουργήσει αυτόνομα στην Προεδρική εκλογή. Κατά πόσο το παραπάνω σενάριο ευσταθεί θα αποδειχθεί από τα αποτελέσματα της σημερινής κοινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Το βέβαιο, πάντως, είναι στους παροικούντες την Αγίου Κωνσταντίνου επικρατεί δυσφορία. Αυτή – εκτός από τον «αυτοεγκλωβισμό» που νιώθουν πολλοί βουλευτές με τους χειρισμούς του προέδρου τους Φώτη Κουβέλη – αφορά κυρίως τη χθεσινή ανακοίνωση – απάντηση του κόμματος στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού για συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Ο λόγος δεν είναι τόσο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αλλά το γεγονός ότι ο Κουβέλης φέρεται να συνέταξε μόνος του την ανακοίνωση, χωρίς πρώτα να έχει συζητήσει με τους βουλευτές του.

Σημειώνεται άλλωστε, ότι τρεις εξ’ αυτών – Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, – έχουν υπογράψει το «κείμενο των οκτώ» στη γραμμή του οποίου κινήθηκε και το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων Σαμαρά – όπως τουλάχιστον φάνηκε από το χθεσινό διάγγελμά του.

Πηγή: «Τα Νέα»

You may also like

Θα είναι απολύτως αξιόπιστη και πειστική για τις αγορές η λύση για το χρέος

Ο μηχανισμός παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας δεν περιλαμβάνει