ΔΗΜΑΡ: Με δική της πρόταση για τη «μικρή ΔΕΗ»

Δική της διακριτή πρόταση διεξαγωγής δημοψήφισματος, με την οπτική και τις θέσεις της, για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» αποφάσισε να καταθέσει η ΔΗΜΑΡ. Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κατά πλειοψηφία -αφού δεν το ψήφισαν τα στελέχη της μειοψηφίας- στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στις 6 το απόγευμα,στα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου για το ζήτημα αυτό, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, οι Θωμάς Ψύρρας, Κατερίνα Μάρκου, Σπύρος Λυκούδης και η Νίκη Φούντα που έστειλε σχετική επιστολή, δεν συμφώνησαν στο να στηρίξουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση δημοψηφίσματος εκφράζοντας διαφωνίες για το σκεπτικό που εξέφρασε η Κουμουνδούρου. Από τη συνεδρίαση απουσίασε ο αποδρομών από τη ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρη Ψαριανός.

Κατά τίς ίδιες έγκυρες πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης εισηγήθηκε να στηριχθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με δύο επισημάνσεις.

Πρώτον,ότι η ΔΗΜΑΡ τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, μολονότι διαφωνεί με το θέμα της πώλησης της μικρής ΔΕΗ και συνεπώς η πρόταση για δημοψήφισμα θα αφορά μόνο στο ζήτημα αυτό και δεύτερον ότι η εν λόγω πρόταση δεν σχετίζεται με κανένα άλλο θέμα και κυρίως με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη συνεδρίαση εκτός της κ. Φούντα δεν συμμετείχε και ο Γιάννης Πανούσης λόγω έκτακτης απασχόλησης, ενώ παρόντες ήσαν οι συνεργαζομένοι με τη ΔΗΜΑΡ, Χάρης Καστανίδης, Στέφανος Μανίκας, Γιώργος Σιακαντάρης και Μηνάς Σταυρακάκης, που μετέχουν στο συντονιστικό της Προοδευτικής Συνεργασίας.

You may also like

Θα είναι απολύτως αξιόπιστη και πειστική για τις αγορές η λύση για το χρέος

Ο μηχανισμός παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας δεν περιλαμβάνει