Γιούνκερ: Επίσημη πρώτη στην Αθήνα

Σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Κομισιόν κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα, εκδόθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο εκλεγείς Πρόεδρος κ. Juncker επισκέπτεται την Αθήνα. Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του κ. Jean-Claude Juncker ως εκλεγέντα Προέδρου σε κράτος μέλος της ΕΕ θα είναι στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου 2014. Στην Αθήνα, ο εκλεγείς Πρόεδρος κ. Juncker θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ενόψει της επίσκεψής του, ο εκλεγείς Πρόεδρος κ. Juncker ανέφερε: «Προτεραιότητά μου, ως Προέδρου της Επιτροπής, είναι η απασχόληση, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις και χαίρομαι που πηγαίνω στην Ελλάδα για να συζητήσω τα θέματα αυτά με τον φίλο και συνάδελφό μου Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της χώρας.»

Για περισσότερες πληροφορίες:

Έπειτα από προεκλογική εκστρατεία σε όλη την ΕΕ, ο κ. Jean-Claude Juncker προτάθηκε για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 27 Ιουνίου 2014. Με βάση τις πολιτικές κατευθύνσεις που ανέπτυξε ενώπιον των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Jean-Claude Juncker εξελέγη στο αξίωμα του επόμενου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ισχυρή πλειοψηφία 422 ψήφων από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 15ης Ιουλίου 2014.

«Πολιτικές κατευθύνσεις για την επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή». «Νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη: Το πρόγραμμά μου για απασχόληση, ανάπτυξη, δικαιοσύνη και δημοκρατική αλλαγή».

You may also like

Στη Βόρεια Ελλάδα την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Βόρεια Ελλάδα μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρόεδρος