Γεωργιάδης: Χρεοκοπία αν υπάρξει κυβερνητική αστάθεια

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας έκρουσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Real Fm 97,8.

«Κίνδυνος χρεωκοπίας υπάρχει στην Ελλάδα σε περίπτωση που υπάρχει παρατεταμένη κυβερνητική αστάθεια. Εάν υπάρξει πολιτική αστάθεια, άρα σταματάει η προσπάθεια των μεταρρυθμίσεων και τήρησης του προγράμματος, σε αυτή την περίπτωση οι δανειστές θα πάψουν να χρηματοδοτούν τη διαχείριση του ελληνικού χρέους σ’ αυτή την περίπτωση θα υπάρχει bankrupt και σ’ αυτή την περίπτωση φυσικά μπορεί να χρεωκοπήσουμε», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στην εκπομπή του Γιάννη Παπαδόπουλου.

Και πρόσθεσε, «γι’ αυτό το λόγο και δεν πρέπει να γίνουν εκλογές, τώρα που είμαστε ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση, κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα και πόσο μάλλον οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, να διακινδυνεύσουμε την οριστική έξοδό μας από αυτό τον εφιάλτη για μικροκομματικές σκοπιμότητες του ενός ή του άλλου».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα της τριήμερης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου στο Παρίσι. «Καταρχάς αυτό που έγινε ήταν ότι δεν είχε ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, δεν ήταν κάτι περισσότερο».

Και σημείωσε, «δεν τελείωσε ακόμη το μνημόνιο, ακόμα είμαστε εντός μνημονίου, προς την έξοδο από το μνημόνιο. Αυτά που γίνονται λοιπόν είναι η εποχή της μετάβασης, από την εποχή της σκληρής εποπτείας των δανειστών, στην πιο χαλαρή έως και στη μηδενική εποπτεία των δανειστών. Άρα σιγά-σιγά απομακρυνόμαστε, αυτή είναι η ουσία».

Πηγή: enikos.gr

You may also like

Βούτσης: «Συμφωνία λογικής και ευθύνης με ορίζοντα το μέλλον της περιοχής»

«Συμφωνία λογικής και ευθύνης με ορίζοντα το μέλλον