Γεωργαντάς: Παραλογισμοί για την προεδρική εκλογή

Για παραλογισμούς που σκιάζουν τη πολιτική ζωή του τόπου γύρω από την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας έκανε λόγο ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς και τόνισε ότι η επιχειρηματολογία για τον αν πρέπει ή όχι να υπερψηφιστεί, θα πρέπει να γίνει όταν υπάρξουν προτάσεις με συγκεκριμένα ονόματα.

«Υπάρχει το τελευταίο διάστημα, ένας κομματικός παραλογισμός με ηθικούς αυτουργούς γύρω από την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνο μονοπάτι τη χώρα», επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς και συνέχισε λέγοντας:

«Υπάρχει μια πολιτική παραφιλολογία γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο για τους 180 ή τους 120. Υπάρχει ένας παραλογισμός όμως σε αυτήν τη συζήτηση. Γιατί, για ποιόν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κουβεντιάζουμε όταν δεν υπάρχουν ονόματα; Για να γίνει δημόσιος διάλογος εμείς όλοι, και το εννοώ το εμείς, θα πρέπει με άλλα εφαλτήρια να προσεγγίσουμε το θέμα».

Και στο σημείο αυτό ο κ. Γεωργαντάς συμπλήρωσε:«Πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Μιλάμε για νούμερα χωρίς να έχουμε ονόματα. Πρέπει να τελειώσει αυτό, και μετά όταν υπάρξουν οι προτάσεις των κομμάτων τότε ο καθένας με τα επιχειρήματά του, να πει αν πρέπει ή όχι να ψηφιστεί πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για επικίνδυνη άποψη που εξέφρασε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ότι όποιος ψηφίσει τον προϋπολογισμό νομιμοποιείται να υπερψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ αν τον καταψηφίσει δεν νομιμοποιείται.

«Η υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού είναι άσχετη με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Μην προσπαθείτε να εγκλωβίσετε τη βούληση των βουλευτών», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς, ενώ χαρακτήρισε έωλο το επιχείρημα της αντιπολίτευσης για ανάγκη εκλογών γιατί υπάρχει αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση αντιτείνοντας ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 56% των Ελλήνων δεν επιθυμεί εκλογές.

Κλείνοντας, ο υφυπουργός Παιδείας, υποστήριξε ότι με τον νέο προϋπολογισμό η κυβέρνηση βάζει τέλος στην εποχή των ελλειμμάτων, σε φαύλες πολιτικές, κατεστημένα και παρασιτισμούς.

«Στο υπουργείο Παιδείας είμαστε παρόντες στις προκλήσεις για την Παιδεία που είναι εθνική υπόθεση και για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», κατέληξε ο κ. Γεωργαντάς.

You may also like

Θα είναι απολύτως αξιόπιστη και πειστική για τις αγορές η λύση για το χρέος

Ο μηχανισμός παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας δεν περιλαμβάνει