Γάζα: Τερματισμός της εκεχειρίας

- in ΚΟΣΜΟΣ
72

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα τον τερματισμό της τριήμερης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας μετά την πιθανή απαγωγή ενός στρατιώτη στον παλαιστινιακό θύλακα και πρόσθεσε ότι διεξάγονται ήδη επιχειρήσεις στο πεδίο. Όταν ρωτήθηκε αν τερματίστηκε η εκεχειρία, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Πίτερ Λέρνερ απάντησε: «Ναι. Συνεχίζουμε τις επιχειρήσεις μας στο πεδίο».

Οι δηλώσεις αυτές του Λέρνερ γίνονται μετά τις πληροφορίες ότι 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη διάρκεια της εκεχειρίας, που τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ το Ισραήλ κατηγόρησε τους μαχητές από τη Γάζα ότι την παραβίασαν ρίχνοντας ρουκέτες και όλμους εναντίον του Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο ΟΗΕ κάλεσε τις παλαιστινιακές οργανώσεις να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στην 72ωρη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ Ρόμπερτ Σέρι δήλωσε ότι ένα συμβάν στην περιοχή της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, στο οποίο φέρονται να σκοτώθηκαν δύο ισραηλινοί στρατιώτες και αρκετοί Παλαιστίνιοι, αν επιβεβαιωθεί, θα αποτελεί μια σοβαρή παραβίαση της εκεχειρίας από τις παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις.

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι ένας ισραηλινός στρατιώτης αιχμαλωτίστηκε, όμως πρόσθεσε ότι αυτό συνέβη προτού τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή. «Δεν υπάρχει δικαιολογία για την παραβίαση της εκεχειρίας από το Ισραήλ, καθώς ο αξιωματικός αιχμαλωτίστηκε και οι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν πριν τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία», δήλωσε ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, ο δεύτερος τη τάξει της Χαμάς.

You may also like

Μέρκελ: Ελπίζω ότι στο Eurogroup θα κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα στο πρόγραμμα

Την ελπίδα ότι στην συνεδρίαση του Eurogroup την