Βούλτεψη: Οι αγρότες θα αποζημιωθούν

Oι αγρότες που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο θα αποζημιωθούν πλήρως είτε από την κυβέρνηση είτε από την ΕΕ, διαβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. Διευκρίνισε, πάντως, ότι η χώρα δεν θα αλλάξει συμμαχίες.

Στο μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Ημαθίας, των εξαγωγέων της Ημαθίας, της Πέλλας, της Πιερίας, της Κοζάνης και της Φλώρινας, ώστε να διαμορφωθούν κοινές θέσεις και αιτήματα σχετικά με τις απώλειες από το ρωσικό εμπάργκο. Τα αποτελέσματα της σύσκεψης θα τεθούν υπόψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιου Καρασμάνη, σε σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο υπουργείο, στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης.

Σημειώνεται ότι εμπειρογνώμονες ειδικευμένοι στον τομέα της γεωργίας από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν στις 14 Αυγούστου, στις Βρυξέλλες, για να συζητήσουν και να αναλύσουν τις επιπτώσεις που θα έχει η απαγόρευση που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων από τις χώρες τους, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

You may also like

Στη Βόρεια Ελλάδα την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Βόρεια Ελλάδα μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρόεδρος