Βενιζέλος: Στη Νέα Υόρκη για τη Συνέλευση του ΟΗΕ

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
177

Σειρά σημαντικών επαφών στο περιθώριο των εργασιών της 69ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναχώρησε σήμερα για τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει, από τις 21 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2014, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, στις εργασίες της 69ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Αύριο, Κυριακή ο κ. Βενιζέλος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν, τον οποίο θα ενημερώσει για τα βασικά θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ έχει προγραμματισθεί συνάντηση και με τον νέο ειδικό σύμβουλο του γγ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρτ Άιντε.

Κατά τη διάρκεια της «Υπουργικής Εβδομάδας» της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει διαδοχικές, διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με αξιωματούχους άλλων χωρών και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, καθώς και δημόσιες ομιλίες και παρεμβάσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Σεπτεμβρίου, με την ομιλία που θα απευθύνει στην Ολομέλεια της 69ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

You may also like

Θα είναι απολύτως αξιόπιστη και πειστική για τις αγορές η λύση για το χρέος

Ο μηχανισμός παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας δεν περιλαμβάνει