Βενιζέλος: Ατυχέστατο γεγονός η απόδραση Ξηρού

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
516

Τι δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος για τις εξελίξεις στην τρομοκρατία

Σε δηλώσεις στους Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες προέβη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος αναφορικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη, σχολιάζοντας:

“Το ζήτημα της τρομοκρατίας απασχόλησε τις συναντήσεις μου, σε πολύ μεγάλο βαθμό. Υπάρχει από όλους τους συνομιλητές έκφραση εμπιστοσύνης προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί η Ελλάδα είναι αξιόπιστος εταίρος και σύμμαχος. Δίνουμε μια διεθνή μάχη κατά της τρομοκρατίας και κατά κάθε μορφής βίας και οργανωμένου εγκλήματος. Η Ελλάδα έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια σημαντικές επιτυχίες. Αυτές συνιστούν ένα κεφάλαιο αξιοπιστίας, το οποίο πρέπει να το διασφαλίσουμε και να το επαυξήσουμε, πάντα με σεβασμό στο κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι και αυτό ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόδραση του Ξηρού και όσα επακολουθούν είναι ένα ατυχέστατο γεγονός, το οποίο επιβάλλει τώρα να επανεξετάσουμε και τη νομοθεσία και την πρακτική και βεβαίως η Ελλάδα πρέπει, απευθυνόμενη στους πολίτες της πρωτίστως, να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας.

Όλοι καταλαβαίνουμε, προφανώς και στην Ελλάδα και την Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο, ότι η βία δεν συνιστά πολιτική επιλογή και η καταδίκη της βίας και της τρομοκρατίας είναι η ομόθυμη και σθεναρή στάση της ελληνικής κοινωνίας”.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την