Στουρνάρας: συνάντηση το απόγευμα με την τρόικα

Το πρωτογενές πλεόνασμα οπλίζει την κυβέρνηση

Νέα συνάντηση με την τρόικα θα έχει το απόγευμα ο Γ. Στουρνάρας στο υπουργείο Οικονομικών. Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των συζητήσεων με την τριμερή εξέφρασε το οικονομικό επιτελείο, αμέσως μετά τη συνάντηση της Παρασκευής. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «τις επόμενες ώρες και ημέρες θα δουλέψουμε επί κειμένου (σ.σ. σχεδίου συμφωνίας) και με τους συναρμόδιους υπουργούς, και αυτό αποτελεί θετική εξέλιξη.»

Παρά ταύτα, ο συγκεκριμένος παράγοντας εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τον χρονικό ορίζοντα των διαβουλεύσεων, παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών επιζητεί πάση θυσία να υπάρξει απόφαση για την έγκριση της δόσης από το Eurogroup της 10ης Μαρτίου.

Ένα από τα «όπλα» της κυβέρνησης στις διαβουλεύσεις είναι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, για το οποίο οι δανειστές επιμένουν να μην αναδιανεμηθεί ολόκληρο.«Αγκάθια» σε αυτή τη διαπραγμάτευση, η οποία σημειωτέον άρχισε στις 22 Σεπτεμβρίου 2013, παραμένουν, επίσης, η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς και η διαθεσιμότητα- απολύσεις στο Δημόσιο.

You may also like

Handelsblatt: «Η Ελλάδα θα αφήσει πίσω της το πρόγραμμα στήριξης tο καλοκαίρι»

«Η Ελλάδα θα μπορέσει να εξέλθει από το