Έρχεται η γραμμή 4 του μετρό

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
64

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται η γραμμή 4 του μετρό, η κατασκευή της οποίας θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες κατοίκους πυκνοκατοικημένων περιοχών της Αθήνας, όπως η Κυψέλη, το Γαλάτσι και τα Εξάρχεια.

Η ένταξη του πρώτου τμήματος της νέας γραμμής του μετρό στο ΣΕΣ 2014-2020 είναι γεγονός, ενώ το υπουργείο Υποδομών αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα του έργου μέσα στον Σεπτέμβριο.

Το πρώτο κομμάτι της γραμμής 4 του μετρό θα συνδέει τον Ευαγγελισμό με το Άλσος Βεΐκου περνώντας από 9 σταθμούς, μεταξύ των οποίων τα Εξάρχεια, το Γαλάτσι και η Κυψέλη. Η γραμμή θα έχει μήκος 8,3 χιλιόμετρα και προϋπολογισμό 900-950 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 50% αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Στην πλήρη ανάπτυξή της η γραμμή θα ξεκινάει από τον Περισσό (όπου θα έχει ανταπόκριση με τον ΗΣΑΠ) και μέσα από μια πορεία σχήματος U, θα συνεχίζει προς Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμό, Κατεχάκη και θα καταλήγει στη Λυκόβρυση. Το μήκος της γραμμής θα είναι 33 χλμ., θα περιλαμβάνει 29 σταθμούς και ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός κατασκευής είναι στα 3,3 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως στη γραμμή θα υπάρχει διακλάδωση και προς τον Βύρωνα.

Πλέον η Αττικό Μετρό εστιάζει τις δυνάμεις της στην προετοιμασία του φακέλου του έργου με τον οποίο θα πειστεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να δανειοδοτήσει το έργο, ενώ σύμφωνα με την «Καθημερινή» ειδικό κλιμάκιο αναμένεται στη χώρα μας στα μέσα Σεπτεμβρίου για να συζητήσει το θέμα.

You may also like

Μια θεά με σαγηνευτική φωνή και αέρινες κινήσεις»

Σαν σήμερα πριν 24 χρόνια έφυγε από την